Pavitra | Osho meditationer – Somatiska meditationer – Tibetansk Yoga – Mindfulness in Action i Stockholm. Kurser och retreats.

Somatisk Meditation

Som moderna västerlänningar lever många av oss stressiga liv och längtar efter en paus från tankarnas eviga flöde. Én anledning att praktisera meditation är en önskan att hantera sin stress och att hitta ett sätt att slappna av. Men ofta upptäcker vi att det är svårt att ”bara” sitta på en meditationskudde och stilla den mentala aktiviteten, medan vi iakttar andningen.

Inom olika meditationstraditioner har man vetat i århundraden att tankarna enbart kan stillas efter att spänningarna vi bär på i kroppen har släppt. Därför arbetar vi med kroppen som verktyg i meditationerna. Några av de somatiska, dvs. kroppsbaserade, meditationerna som erbjuds här har specialdesignats för den moderna människan av den indiske mystikern Osho. Andra härstammar från uråldriga praktiker inom tibetansk yoga och är inspirerade av Reginald A. Ray, amerikansk lärare i tibetansk buddhism som studerat hos den tibetanske meditationsmästaren Chögyam Trungpa Rinpoche.

Somatiska meditationer använder fysisk aktivitet, kroppsförnimmelser, sinnesförnimmelser och kroppsbaserade tekniker som hjälpreda för att vi – via kroppen – ska hitta in till meditation. Dessa tekniker främjar stressreducering och förlöser spänningar i kroppen. Det blir lättare att ta steget från ett oavbrutet tankeflöde till ett närande space av stillhet där batterierna laddas och vi hittar hem till oss själva.

Osho Nadabrahma Meditation

nadabrahma meditation

Nadabrahma meditationenär en av Oshos lugna meditationer. Ursprungligen en uråldrig tibetansk teknik som traditionellt praktiserats under vargtimmen.

Nadabrahma betyder ”universums ljud”. Denna meditation balanserar dina energier och avlägsnar blockeringar.
Den består av tibetanska klangskålar, hummande och tystnad.

Nadabrahma meditationen tar 1 timme och det rekommenderas att göra den på tom mage.

Plats: Sabbatsbergsvägen 6  1 tr, Stockholm  (T  S:t Eriksplan)

Datum: kommer att meddelas

Pris:

Kontakt & info: Vänligen kontakta oss

För aktuella kurser och retreats vänligen se Kalendarium.

Meditation

Meditation alone won’t do: the body has to be brought in.
That is why, in my meditation techniques, I do not take you as divided: you are one.
If your mind is feeling angry, allow your body to be angry.
If your mind is feeling happy, allow your body to dance.
Do not create a division. Let yourself come deep down into the body, and allow the body to flow to your innermost core.
Become a flow!
– Osho

People don’t realize how profound relaxation is. Relaxation means you start to listen to your body. When you start to listen to your body, your whole life begins to open up. When your life begins to open up you begin to engage a kind of death and rebirth process.
– Reggie Ray PhD

Alla Workshops